Ontzorg uw uitvaart 

Waarom nu al nadenken over de dood en uw uitvaart? Dit onderwerp schuiven we vaak op naar later. De meeste mensen wachten tot het laatste moment om het moeilijke gesprek over doodgaan en de uitvaart te voeren. Vaak wordt er zelfs zolang gewacht tot het te laat is. Bij een overlijden overheerst rouw en verdriet bij uw nabestaanden. Maar meteen na het overlijden moet er van alles worden geregeld. Zij staan voor veel belangrijke vragen. Daarom is het goed om tijdens het leven al over de dood en uw uitvaart na te denken. Niet dagelijks natuurlijk maar zo af en toe. En dan vooral over de praktische kant daarvan. Op tijd praten over de dood en uw uitvaart, geeft tijdens het leven rust en ruimte. 

Uitvaart begeleiding

Hoe kunnen wij u hierbij helpen? Eerst willen wij graag kennis met u maken en luisteren naar uw wensen en vragen. Wij zullen al uw vragen beantwoorden. Aan de hand van een vragenformulier (wilsbeschikking) kunnen uw uitvaartwensen worden vastgelegd. Dit formulier kan worden opgenomen in een persoonlijk Digitaal Nalatenschapsdossier. In dit nalatenschapsdossier worden alle documenten en informatie met betrekking tot uw toekomstige nalatenschap vastgelegd. Alles is op één plek terug te vinden. Door middel van uw eigen inlogcode heeft u doorlopend inzage in uw Nalatenschapsdossier. In overleg met uw Register Executeur kunt u ervoor zorgen dat uw gegevens up-to-date blijven. U kunt ervoor kiezen om ons, als Register Executeur, te benoemen in uw testament als uitvaart executeur. Wij zorgen er dan voor dat uw uitvaart wordt geregeld conform uw wensen. Waar niet in is voorzien wordt dit nader afgestemd met uw nabestaanden. Ook kunt u de uitvoering van uw uitvaart door uw nabestaanden laten doen. Zij ontvangen dan het laatst vastgelegde wensenformulier. 

Uitvoering uitvaart

Door wie wordt de uitvaart uitgevoerd? De uitvaartondernemer verzorgt de uitvoering van de uitvaart. Misschien heeft u al een uitvaartondernemer of anders kunnen wij u hierbij ondersteunen. Verder zijn er in de uitvaartwereld veel nieuwe mogelijkheden bijgekomen. Hierover kunnen wij u nader informeren. 

Kosten uitvaart

Wat kost een uitvaart? De uitvaartkosten zijn de afgelopen 10-20 jaar fors toegenomen. Steeds vaker blijkt dat de dekking in de polis(sen) onvoldoende is. Bij een overlijden is er vaak geen of onvoldoende tijd om vooraf tarieven te vergelijken en/of meerdere offertes op te vragen. Vaak worden nabestaanden achteraf verrast door de nota van de uitvaartondernemer. De kosten zijn vaak hoger dan gedacht. Wij kunnen, na opmaak van de uitvaartwensen, bij diverse uitvaartondernemingen een voorlopige offerte opvragen. Hiermee is vooraf inzicht in de huidige kosten. Hiermee kan worden getoetst of uw huidige verzekeringen en/of spaargeld voor de uitvaart voldoende is. Wij werken echter steeds vaker andersom. Eerst kijken wij naar uw budget voor de uitvaart en toetsen dit aan uw uitvaartwensen en kosten hiervan.  Is er een verschil in budget en de kosten van uw wensen dan kan worden gekeken op welke wijze dit kan worden opgelost. Door vooraf goed te kijken naar uw budget, uw uitvaartwensen en de kosten hiervan, worden uw nabestaanden niet verrast door een fors hogere nota.  

Tarieven 

De uitvaartwensen zijn optioneel in het Nalatenschapsregistratiedossier.
Kosten hiervoor zijn € 275,00 voor een alleenstaande en € 495,00 voor een echtpaar/geregistreerd partnerschap.